Menu
Back

Swinburne Uni Atrium

Hawthorn Campus VIC

Year Completed // late 2006
Client // Swinburne University
Architect // DesignInc
Project Value // AU$2.2M
Location // 48-52 William Street, Hawthorn VIC

The Swinburne University Atrium was designed to provide all-weather protection for users of the university’s 1970’s-contructed plaza, as well reducing the quantity of moisture leaking into the basement car park located directly below.

A lightweight steel structure was fabricated to span between the Library and the Business and Arts building; this structure supports inflatable ETFE (Ethylene Tetafluoro Ethylene) pillows, which form the plaza roof. As the space is enclosed at each end by a vertically layered wall, the plaza can also be used as a venue for functions, gatherings and graduations.

Latest News

WSP Structures has recently appointed Graeme Deaker as Structures lead for New South Wales. Wi..

Read More

WSP Structures is excited and proud to be part of DESTINATION BRISBANE CONSORTIUM's team fo..

Read More

Sign Up

Sign up to our enewsletter to stay up to date.

Subscribe to Our Newsletter